Spam Corner
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemLatest imagesTražiRegistruj sePristupi

Lekcija 4: Čarobni štap

Ići dole 
AutorPoruka
Pink
Pink

Broj poruka : 525
Datum upisa : 08.05.2010
Godina : 26

Lekcija 4: Čarobni štap Empty
PočaljiNaslov: Lekcija 4: Čarobni štap   Lekcija 4: Čarobni štap Icon_minitimeUto Jun 29, 2010 12:25 pm

Lekcija 4
Osnovni alat svake veštice - Čarobni štap

"Dobar dan dragi učenici. Danas nastavljamo proučavanja alata veštica. Zadovoljna sam prošlim domaćim zadatkom i potrebno je samo nastaviti u tom ritmu. Ali kod ove lekcije vas čeka "malo" iznaneđenje!"

Lekcija 4: Čarobni štap 2lduhbc
Čarobni štap je jedan od osnovnih alata svake veštice. Tradicionalno on se pravi od posvećenog stabla, kao što su vrba, jabuka, višnja, lešnik, hrast i zova. Dužina štapa trebala bi da bude od početka kažiprsta pa sve do lakta, kako se tradicionalno ove mere i uzimaju. Služi za prizivanje bogova i duhova, ali i za slanje darova i žrtava bogovima i duhovima, kao i za spuštanje ili takozvano "približavanje" meseca tokom rituala. Tradicionalno čarobni štap predstavlja elemenat vazduha, dok u paganskim predstavlja elemenat vatre.

Pitanja za domaći zadatak

1. Šta je Čarobni Štap?
2. Od čega se pravi Čarobni Štap?
3. Kolika bi trebala da bude dužina Čarobnog Štapa?
4. Za šta služi Čarobni Štap?
5. Koji elemant predstavlja Čarobni Štap?

Napišite jedan od ovo dvoje:
1. Esej o čarobnom štapu.
2. Sastav o tome kako ste ga prvi put iskoristili.
Preporučujem vam ovo drugo (sastav) jer ako budete pisali esej, vi to ne znate + vi samo ukratko režimirate lekciju, a potrebna je dodatna literatura. Ovaj domaći radite po GRUPAMA. Sami se podelite i dogovorite, imate poseban podforum za to + PM. U grupi MORA I SME BITI 4 ČLANA, ni manje ni više inače na prihvatam rad! Na pitanja odgovarate samostalno, bez grupa. Grupa može sadržati i samo jednog člana ukoliko mislite da ste nadprosečno inteligentni. Ali onda morate uraditi i esej i sastav. Ovako, ovo je odlučeno jer su mi se mnogi učenici žalili kako je teško sam napisati sastav o nekom alatu, a ja sam htela isto da zadam ko za Atame. Ali onda vam je možda lakše za esej pa sam ponudila i to. Pa vi birajte šta vam je lakše. Ponavljam da se pitanja NE RADE po grupama!

Poslednji put izmenio Pink dana Čet Jul 01, 2010 7:33 pm, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
https://spamcorner.forumsr.net
Pink
Pink

Broj poruka : 525
Datum upisa : 08.05.2010
Godina : 26

Lekcija 4: Čarobni štap Empty
PočaljiNaslov: Re: Lekcija 4: Čarobni štap   Lekcija 4: Čarobni štap Icon_minitimeUto Jun 29, 2010 12:44 pm

Nazad na vrh Ići dole
https://spamcorner.forumsr.net

Lekcija 4: Čarobni štap
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Lekcija 3: Čarobni štap
» Lekcija 1
» Lekcija 2
» Lekcija 3
» Lekcija 4